onsdag 8 december 2010

Vampyrer... Suck

2010-talet vampyrernas tidsålder. Det verkar vara vampyrserier på tv´n jämt och "The Twilight Saga" skördar stora framgångar. Vad är det då med vampyrer som appellerar så till publiken? I de serier som jag sett framställs vampyrerna ofta som missförstådda snyggingar. Som kämpar emot sin "curse" det förekommer även en ondare typer av vampyr, den som vill döda besinningslöst och använda sina vampyrkrafter i ondskans tjänst. Vanligt inslag i serier och filmer om vampyrer är varulven, denna sköning är även det ofta en snygging som kämpar emot en förbannelse. Skillnaden är dock att där vampyrsnyggingen ofta är svårmodigt lidande framstår vampyrhunken som en skönare typ av slacker (med feta sideburns, alltid). Dessa två monstrum måste genast göra upp, ibland är vampyen "the bad guy" ibland är det varulven. Dock har de i de allra flesta serier och filmer uppenbara samarbetsproblem. Hur vampyren gått från att varit en i folktron fruktad och avskydd varelse är intresseväckande då det förmodligen är en av de bättre klättringarna på hierarkistegen som ett sagomonstrum gjort. Förklaring till detta är att förstås att vampyren i sin moderna tappning är sexig med sina fylliga blodröda läppar och sitt mystiska leende som döljer huggtänderna.


Det var värre för då vampyren var ett likätande monster som härjade på kyrkogårdar och i avsides belägna klosterruiner. Enligt myten kunde en människa bli vampyr på följande sätt: (förutom den klassiska varianten bli biten av en annan vampyr). 
Begå självmord
Bli begravd utan böner
Våldsam död
Ej fått bröstmjölk av sin mor (detta bör få Nestlé och Semper att sätta kaffet i vrångstrupen)
Gudsförnekan
Ingå en pakt med djävulen
Om en katt eller varg går över ens lik


Vampyrismen var som visat varken sexig, häftig eller avundsvärd på den tiden då många människor såg vampyrer som något lika verkligt och hotande som häxor, småfolk och tomtar. Om Orcher skulle göra samma karriär som vampyrerna kunde vi snart sett unga tvättbrädsmagade hunkar med sängkammarblick i sina vanställda Orch ansikten samt unga sexiga Orchinnor med yppig barm och fylliga läppar i sina lika deformerade ansikten som står utan allt hopp om sminkräddning.  
Vampyr.         
                                       
Jag tippar på att vampyrtrenden kommer att hålla ut under 2012 efter det är det bara vampyrnördarna kvar. Men de höll ju på med sina vampyrier långt innan rådande trend. Sök på vampyr och rollspel så får ni se. 


Nu ser vi med tillförsikt framåt allsvenskan startar söndagen den 3 april 2011. Dagen därpå är det derbydags. Allmänna Idrottsklubben möter dif. dif står som  hemmalag men vi vet ju alla vem som är "HEMMA på RÅSUNDA"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar